.andreas.jennische.

Tomma hus

Det är blåsigare idag. Himlen är målad med vattenfärg och tjock pensel. Jag tar vägen som börjar bortom ladan, en tidig morgonpromenad innan kaffet. Gästerna ska skjutsas till tåget och innan dess måste alla hinna packa och äta frukost. Jag förbereder mig genom att ligga steget före.

Igår när jag gick här såg jag jägare vandra ute på fälten med gevär. Jag tror de var ute efter vildsvin. Vi har sett gris nästan varje kväll sedan vi kom hit, det är första året någonsin vi ser vildsvin i de här trakterna. Det sägs att en varg har kommit till andra sidan och nu jagat ner dem hit.

Huset där aldrig någon där står tomt som vanligt. Ägaren har dikt upp runt midsommar tidigare men än så länge ses inga spår kanske kommer han i morgon. Tänk om det stiftades en lag som sa att ägaren till alla hus och bostäder måste vara på plats en majoritet av årets dagar. Det skulle slå hårt mot Sommarstugesverige och många familjer och släkter. Jag tror inte det vore en bra lag. Det är inte ens säkert att det skulle förändra landsbygden så mycket, de som äger idag kanske helt enkelt bara hade sålt och frågan är om någon annan hade köpt alla hus som idag står tomma.