.andreas.jennische.

Midsommar kommer alltid för tidigt

Plockade sommarens första fästing idag, den satt på dottern. Varje gång det händer gläds jag åt tbe-sprutorna vi tog. Borrelia är en annan femma, tydligen är det nästan bara på män som får röda ringar runt betett. Borrelia dök för övrigt upp som ett tema i Curb your enthusiasm häromdagen, jag tittar på serien från början till slut men orkar bara några avsnitt i taget. Jag är väl på säsong tre eller fyra nu och Jeffs fru var mystiskt sjuk när Larry föreslår att hon ska testa sig för borrelia. Han har rätt. Kunskapen använder han igen i samma avsnitt för att rädda ett misslyckat snack med NBC-chefen, mystiskt sjuk även han. Han överväger att låta honom dö, men ändrar sig. Apropå kryp börjar myggen komma fram nu på kvällen. Det sabbar stunden när jag bara vill sitta stilla en stund i kvällssolen och titta ut över åkrarna med en sjunkande sol i bakgrunden.

Imorgon är det onsdag och på fredag är det midsommarafton. Den kommer alltid för tidigt. Något år ska jag vara ledig hela maj så man hinner upplevs hela försommaren utan den nu obligatoriska superstressen.

Jag hängde med ungarna ner till sjön idag och simmade. Drog på mig mössan och brillorna och crawlade en stund. Det kändes att det var längesedan. Andningen sitter men orken i armarna sviker. Om vädret håller i sig lär det snart kännas bättre.

Trots fullt ställ med tonåringar på besök har jag nästa hunnit läsa ut nya Diamant Salihu. Han är bra. Mycket av händelser i den är sådant vi har bevakat på DN under det gångna året.

Trivs med tanken på att göra en sista sommar och sedan kliva upp en våning. Det är dags för förändring.