VÀrmen som belÀgrar torpet suger energin ur vÄra kroppar. Det som gÀller efter husligt fix Àr badet. IgÄr tillbringade vi hela eftermiddagen dÀr. Mamma och pappa var ocksÄ pÄ plats, och tonÄrsgÀnget intog klipporna. Jag simmade dit, tog ett hopp och simmade tillbaka. Min crawlteknik kan bli bÀttre, framförallt bÀttre det gÀller att fÄ kraft i bensparkarna. Men styrkan och orken i axlarna blir lÄngsamt bÀttre. Och det mörka vattnet utgör ett allt mindre problem för mig. Solen bara stekte och nÀr vi kom tillbaka till torpet för att styra upp hamburgare till tio personer var man rÀtt mör. Men det blev mat vid utlovad tidpunkt och alla fick Àta sig mÀtta. Jag tog disken. Jag behövde vÀrma vatten tre gÄnger för att fÄ allt rent.

Sömnen har vart lite sÀmre senaste dagarna pÄ grund av vÀrmen. Men sedan Helene köpte ett sÄdant dÀr myggnÀt som skyddar hela sÀngen har vi Ätminstone blivit kvitt de nattliga betten. Det var ett genidrag.

Idag vÀntar mer besök. En kompis till tvillingarna ska tillbringa helgen hÀr. Det Àr bra, dÄ blir det nÄgot extra kul Àven för 12-Äringarna.

PÄ bokfronten har jag nu lagt Karl-Ove KnausgÄrds MorgonstjÀrnan till arkivet för lÀsta böcker. Den var fantastisk. Norsk realism möter urtidsmyter i en mycket tÀt berÀttelse dÀr lÀsaren fÄr följa ett stort antal personer i jag-form. Uppmanar alla att lÀsa, dock kanske ej under mörka kvÀllar i ensamhet.

NÀr jag skriver det hÀr Àr det morgon. De övriga sover. Kanske sticker jag ut pÄ en kort löprunda innan allt rullar igÄng. Vi hörs.