Bret Easton Ellis intervjuas av Karin Eriksson i DN.. Det handlar om boken The Shards som nu kommer ut på svenska under namnet Skärvorna. Jag läste den på engelska för ett tag sedan och tyckte mycket om den. Det explicita våldet är vi bekanta med från BEE, det är inget jag går igång på. Mer intressant är stämningen han sätter nästan direkt, att någonting är off. Relationsdramat som utspelar sig mellan ett gäng brattiga sjuttonåringar i 80-talets Los Angeles sögs jag in i, trots att det är ganska svårt att tycka om någon av karaktärerna.

Liksom i American psycho är det lite svårt att veta hur man ska ta in det som händer, är det ett resultat av desillusionerade sinnen påverkade av droger och stress eller utspelar sig saker och ting som de beskrivs? Enligt mig förhöjer det berättelsen.

Musik är en röd tråd genom hela boken. Huvudkaraktärerna lyssnar på kända 80-talshits och för mig helt okända låter från samma decennium. Jag roade mig med att sätta ihop en playlist på Spotify som så troget som möjligt följer boken. I vissa fall nämns bara ett band eller en artist och då har jag valt en låt som stämmer överens med tidsperioden. Intresserade kan hitta listan här.