Gänget bakom Micro.Blog har något spännande på gång för internet

Jag minns inte hur jag upptäckte Micro.Blog, bloggplattformen som samtidigt är social media. Den här texten är publicerad på M:B och den hamnar dels som ett Twitter-inlägg i den timeline som alla användare av M.B är en del av, dels som ett blogginlägg med egen url på internet fri att läsa av vem som helst. 

Tjänsten är skapad av Manton Reece, en amerikan som går under användarnamnet @manton och som tillsammans med ett team på en handfull personer utvecklar M.B i långsam med stadig takt. Målet är att skapa ett snällare internet där folk delar med sig av innehåll på en plattform fri från annonser och där du som användare själv äger allt innehåll. Discover-sidan, där du kan upptäcka intressant innehåll från personer du inte själv följer, kureras manuellt av Mantons kollega Jean MacDonald (@jean). 

Det hela är väldigt småskaligt och trevligt. Under den gångna helgen anordnade teamet bakom M.B en digital konferens under namnet Micro Camp som charmigt nybörjarmässig – men bitvis riktigt intressant. Den här presentationen, där framför allt Manton ger sin syn på framtiden för Micro.Blog, är värd att lyssna på den som gillar indie-internet, bloggar och att träffa andra trevliga människor från andra delar av världen. Engelska är det som gäller om du vill ha svar på dina inlägg och starta diskussioner, men för inlägg mest gjorda för att hamna på en publik blogg går det självklart bra med vilket språk som helst. 

Trött på Twitter och Facebook eller bara sugen på att testa något nytt, ge Micro.Blog en chans. Jo, förresten, det kostar en liten slant. Men min erfarenhet är att när någon kostar lite så blir det mer värt.

Här hittar du all nödvändig användarinfo micro.blog/.

PS. Den här artikeln av @manton är också läsvärd.

Andreas Jennische @ndreas