Tänder grillen

April 13, 2020 ☼ torplifeGamla inlägg från Write.as

Sista lediga dagen på påskledigheten och vaknar trött och jävlig. På dåligt humör helt enkelt. Min fru börjar rensa undan vinterkläderna men jag klarar inte av det nu utan går ut. Köper det där batteriet som måste bytas i bilnyckeln och handlar lunch. Grillkol, korv med bröd, surkål. När jag är tillbaka är alla redan på gång med annan lunch. Jag tänder grillen ändå. Mer eller mindre tvingar alla barn att ta med sig sina snabbnudlar ut till grillplatsen och hetsar en granne att hänga på också. Min fru stannar. Det blir inte så trevligt som jag tänkt. Lite för kallt. Och bara jag vill äta korv. Men grannpappan äter en för att vara snäll.

Sedan går jag in och börjar fixa den där kastrullhängaren i köket som jag tänkt göra i typ två år. Det är en sådan dag.