Simmar i ett hav av minnen på Blogspot

May 16, 2021 ☼ torplife

Jag återupptäckte min gamla Blogspot. Där finns massor av texter och bilder från första åren med tvillingarna och starten på det som blivit våra återkommande somrar på torpet. Jag måste tas hand om allt som finns där så det inte försvinner. Även om barnen inte bryr sig nu kanske det skulle intressera dem någon gång i framtiden. För mig är det som att bläddra i minnesbankens kartotek. Där var resan till Öland, där byggde jag och Axel de första fotbollsmålen, där drog vi ut högtalarna på gräsmattan och lekte hinderbana till ackompanjemang av Warzone. Vill minnas att barnen inte älskade musiken. Jag hittade en anteckning från 2016 när vi precis kommit hem till Stockholm från en nio veckor lång ledighet som handlar om att jag och Helene pratat allvar om att vi måste få bättre ordning på vardagen under hösten. Få saker och ting att rulla smidigare. Det känns längesedan faktiskt. Undrar hur mycket jobbigt jag förträngt under de första fem-sex åren med tvillingarna. I gamla bloggen är det mest optimism. Anpassat innehåll för en publik som inte vill läsa introverta tankar om existensens utmaningar. Det finns något där också. Det går inte att skriva så om det inte bygger på genuin glädje.