Och duvorna chillar på kanten

May 11, 2020 ☼ StockholmGamla inlägg från Write.as

Jag går en promenad för att avsluta arbetsdagen. Väljer vägar jag inte brukar ta. Ser ett badkar på Mariatorget, övergivet i samband med renovering förmodligen. Ett barn stannar för att ta en bild med sin telefon. Jag överväger att ta en bild på barnet som tar en bild men det kan missuppfattas så jag låter bli. Jag sätter på musik i lurarna. Hüsker Dü. Det får mig att tänka på Samsa och Bellevue. I Ånghästparken, vilket bra namn det är, ser jag först inte duvorna som sitter och chillar på murkanten. De ser tecknade ut, men är fullt levande. De burrar upp sig och byter plats då och då.

Duvorna på kanten.Duvorna på kanten.

Jag försöker låta bli telefonen när jag går men det går sådär och jag hamnar på en artikel som berättar att Benjamin Dousa ska lämna politiken. Han är 27 år och har fått nog.