Kände glädje av att springa första gången på länge

April 24, 2021 ☼ löpningStockholm

Det har tagit emot att springa de senaste månaderna. Det har bara blivit korta bitar då och då, dels på grund av stor trötthet, dels avsaknad av motivation. Varför ska jag springa liksom? Det är inte så att jag tänker pressa tider eller har något mål att klara en viss distans. Enda skälet som fått mig att trots allt göra det är hälsan. Jag mår bättre av att springa regelbundet, så är det bara. Och det vet jag. Men det ger ju mer om det samtidigt är roligt, om det är njutbart under tiden. Idag var det så, jag sprang länge och utan direkt mål. Stannade flera gånger, tittade till och med in på Naturkompaniet i Sickla en sväng och tog mig upp för Hammarbybacken från en ny sida. Det var svalt men klart.

För att komma hem tog jag vägen genom Hammarby sjöstad. Jag fotograferade ett av Klisterpeters rådjur, det var det enda djur jag såg på hela turen.

Jag kom hem tillfreds.