Första dagen på 2021 — det kommer att hända grejer

January 1, 2021 ☼ Gamla inlägg från Write.as

Det blev en värdig avslutning på 2020. Stillsamt med familjen. Jag läser nyheter om att nyårsnatten var ovanligt stökig men här i Tanto kändes lugnare än tidigare. När vi gick ut på bron strax före midnatt för att se på fyrverkerierna över Årstaviken var där ovanligt få människor. Barnen hade gärna sett att jag köpt egna smällare men jag ångrade mig när jag kom till Järnia och mannen bakom disken påminde om de nya reglerna om att allt skjutande är tillståndspliktigt. Idag är det ännu mer stillsamt. Regnet hänger i luften och ingen i familjen var uppe före halv tolv. Det är ett långt jullov som vi konstaterade igår på Urban deli. Jag träffade födelsedagsbarnet Mattias på uteserveringen där för att överräcka en present (Samlade verk) och prata en stund. Det gjorde min dag. Nyårsdagen kommer att bli lång även den, trots att klockan redan passerar normal lunchtid. Det var okej väder tidigare men det gick över. Men jag måste ut en sväng, yngsta sonen ska också med, vare sig han vill eller inte. Nästa vecka börjar jobbåret och jag ser framemot det mer än vanligt.