Cottage core, är det samma som #torplife?

May 30, 2021 ☼ torplife

Jag lyssnade med ett halvt öre på Stil i P1 i dag och där ägnades en stund åt fenomenet cottagecore. Jag hade inte hört det förut men det lät helt enkelt som en variant av mitt torplife, fast mer Instagrammigt och snyggt, stylish och pyntigt och mindre gör det självigt av gammalt spillvirke. Men jag kan ha fel. Det kanske är exakt samma sak. Jag gillade hur som helst uttrycket cottage core.

Den helg som snart är slut har varit magnifik. Högsommarvärme, grillmiddag i kvällssol, trevligt samkväm med barnen och med mina föräldrar som kom över i går samt lagom mycket fix i form av gräsklippning, inoljning av trädäcket, målning av bordsskivorna (de var så vita att man blev bländad, nu är de skogsgröna).

Jag har burit runt på tanken i dag att det kanske faktiskt inte är en omöjlig tanke att skapa en tillvaro som är ännu mer flexibel, som ger ännu större möjligheter att byta bostadsort under vissa delar av året för att utnyttja det bästa, att få mer ro och lugn i själen. Det kommer inte att gå än på några år, men sedan. Då är det faktiskt möjligt. Jag tror att det vore bra för mig. Och jag och Helene skulle kunna jobba mer ihop igen. Inte nödvändigt med samma sak men där även jag skulle kunna vara min egen chef. Det finns något där. Den utökade friheten och själv få bestämma när man ska dra upp och ner på tempot, när man kan klara sig på lite mindre pengar och när man ska göra en kraftansträngning för att dra in mer.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Andreas Jennische (@ajennische)